Sambaband Diversao

Diversão! is een sambaband (Bateria) uit Heerlen (Zuid-Limburg) die zich voornamelijk richt op het spelen van Braziliaanse percussie stijlen.

Wat in de zomer van 2013 begonnen is – met circa 15 muzikanten, spelend op bij elkaar verzamelde Braziliaanse instrumenten – is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige sambaband (Bateria) met ruim 45 super enthousiaste leden.

Aan het programma van 27 april is sambaband Diversao uit Heerlen toegevoegd.
Met opzwepende muziek zullen zij het publiek uit hun dak laten gaan. Probeer maar eens stil te blijven staan bij deze klanken.

Hard gewerkt

Op dit moment wordt hard gewerkt om de nieuwe editie tot een succes te maken.

Alle korpsen zijn inmiddels bekend. Het middagprogramma begint vorm te krijgen. De afsluiter, het vuurwerk, wordt weer een spektalel. De poster wordt deze week naar de drukker gebracht en wordt zo spoedig mogelijk verspreid door de gemeente Beek.

En niet te vergeten de sponsoren!
Zonder deze sponsoren kan de QueensParade niet bestaan. Wij zijn dan ook blij met elke bijdrage.

Dacapo Lisse

Aan het QueensParade programma van 2017 is een 2e groep toegevoegd en wel DaCapo uit Lisse.

Als muziekkorps heeft deze show- en marchingband een duidelijk Engels georiënteerde stij.
Naast solide marsen zoals March Russian Soldiers en Everest brengen zij ook lichter werk, zoals Rosenborg Castle of Why tell me why van Anita Meyer ten gehore.

Door de samenstelling van de bezetting brengt de show- and marchingband deze muziek op geheel eigen wijze. Hierdoor weet ze tijdens optochten en parades in binnen- en buitenland een blijvende indruk achter te laten. Dit, gecombineerd met een strakke exercitie, geeft de show- en marchingband Da Capo een geheel eigen uitstraling. Deze exercitie is ook terug te vinden in de shows van de show- en marchingband. 

Maastrichtse Verkenners Band

De Maastrichtse Verkenners Band is één van de showbands wat zal optreden tijdens de QueensParade 2017.

De Maastrichtse Verkennersband wordt in 1953 opgericht als een klaroen en tamboerkorps door leden van de Verkennersgroep Sint Lambertus.
Waarschijnlijk is een optreden van de Heerlense Sint Joris band de aanleiding geweest om in Maastricht ook een Verkennersband op te richten.

In het voorjaar van 2011 verlaat dirigent Ramon Kusters na 9 jaar de vereniging, hij heeft ervoor gezorgd dat het niveau een enorme boost heeft gekregen en heeft de opleidingen geprofessionaliseerd. Hij wordt opgevolgd door Raymond Spons die al meer dan tien jaar aan de vereniging verbonden is als slagwerkinstructeur.

Op 14 juli 2013 namen ze deel aan het Wereld Muziek Concours. Met de marsen “Podvig; an act of Bravery” en “Zangezur’ behaalden ze 87, 63 punten (goud) en op de show behalen ze 84,11 punten (zilver). Voor de niet-kenners, vroeger was dit gewoon een gouden medaille geweest, maar het WMC heeft besloten deze grens met 5 punten op te trekken. Voor het volgende WMC wordt het doel hier dik over heen te gaan. Maar eerst een andere uitdaging; Op 27 april de Queensparade in Beek.

Bezoek hier de website van de Maastrichtse Verkenners band.

 

QueensParade 2017

Binnenkort starten we weer met de eerste vergadering. Dit is het startpunt voor de Queensparade 2017.

Het bestuur van de QueensParade maakt zich op voor editie 2017.
Ook dit jaar pakken wij weer groots uit met diverse evenementen tijdens koningsdag. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de 13e editie.

Avondprogramma

Ook dit jaar in de 13de editie van QueensParade Beek is de line-up van de Taptoe van grote klasse. We kunnen als organisatie trots vertellen dat we weer een prachtige Taptoe tegemoet mogen zien. Daarom is uw komst naar Beek zeker de moeite waard.

De avond start met een Parade door Beek met gedecoreerden in klassieke auto's, de deelnemende showbands en de kinderen van Beek.
Aansluitend vindt de taptoe plaats met de finale waar alle bands tesamen optreden.

We sluiten de QueensParade 2017 af met spectaculair vuurwerk!

Middagprogramma

Ook dit jaar is er weer de jaarlijke vrijmarkt. Tevens kunnen de kinderen deelnemen aan diverse workshops.
Meer info over het middagprogramma volgt spoedig.