Het 2e korps tijdens de QueensParade is Jachthoorn en Trompetterkorps Gemert. Opgericht in 1959 begon het korps als een drumband. 

Hierin voerde het slagwerk veruit de boventoon.

Maar al snel werd dit aangevuld met zes bazuinen.nds eind 2008 speelt het korps steeds meer Franse Batterie-Fanfaremuziek. Deze muziek is namelijk uitdagender en tegelijkertijd niet zo ‘zwaar’ als de voorheen gespeelde Duitse marsmuziek.

Het schitterende uniform, de uitstraling van discipline en de unieke sound, maken het korps een graag geziene gast in binnen- en buitenland.Natuurlijk kan de QueensParade niet ontbreken in dit rijtje.

Het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert is te zien, vrijdag 27 april op Sportlandgoed de Haamen tijdens de taptoe QueensParade Beek.

In de zeventiger jaren vond jaarlijks met Koninginnedag een Taptoe plaats.

Door een initiatief van een aantal enthousiaste muzikanten uit het Beekse is in 2003 het idee geboren tijdens Koninginnedag een parade en show in het centrum van Beek te organiseren.
Al snel werd een naam bedacht voor het evenement: QueensParade Beek.

>Het idee achter QP Beek was dat de organisatoren de oude Taptoe, die in de zeventiger jaren op Koninginnedag in Beek werd gehouden met medewerking van de Beekse muziekverenigingen, nieuw leven wilden inblazen.

Er werden sponsoren en donateurs bereidt gevonden om te helpen en zo startte in 2005 de eerste editie van QueensParade Beek.
Het was gelijk een succes en mede ook door het prachtige weer waren er ongekend veel toeschouwers, die hun uiterste best deden om de deelnemende muziekverenigingen en dansgroepen aan te moedigen met hun applaus.

Vanaf het begin werd het Oranjecomité Beek bereid gevonden om hun organisatie talent beschikbaar te stellen aan de stichting QueensParade Beek en zo ontstond een intensieve samenwerking die intussen leidde tot het structureel ondersteunen van elkaars activiteiten. QueensParade Beek is er voor iedereen en heeft als doel een leuk feest te organiseren voor de gemeente Beek en omstreken, in het kader van Koninginnedag. Omdat het feest voor iedereen is, wordt er geen entree gevraagd.