De Showband Corio Heerlen is in 2010 ontstaan uit een fusie van de toenmalige Showband Antonius en Show- Drumfanfare Molenberg.

Beiden geen onbekenden binnen de muziek en showwereld.

Onze vereniging is in de stijl van Antonius doorgegaan. Het motto van onze vereniging is: “Let me entertain you” , en dat maakt ons korps steeds weer waar, want Showband Corio weet het publiek keer op keer te boeien tijdens haar optredens.

Onze showband is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en of het een bloemencorso, parade, taptoe of bijvoorbeeld een podiumoptreden is, overal maken wij er een spektakel van. Met name om de wisselende tempo’s, showfiguraties in hoog tempo en de adembenemende showelementen is ons korps bekend.
De afgelopen periode hebben wij onder andere in Duitsland, België, Frankrijk maar ook bijvoorbeeld in Noorwegen opgetreden. Een groot succes was de deelname aan het World Band Festival in Luzern in Zwitserland. Een hele eer voor onze showband om daar te mogen laten zien waar wij goed in zijn.

Daarnaast zijn wij geen onbekenden op de jaarlijkse Bundes Musikparade, waarvoor wij in ruim 10 jaar al 50 optredens verzorgd hebben. Naast de publieke waardering zijn ook juryteams enthousiast over ons korps. Dat blijkt ondermeer uit de vele prijzen die behaald zijn op concoursen en de gouden medaille behaald tijdens het prestigieuze Wereld Muziek Concours in 2017. In de huidige show komen tal van elementen terug die onze Showband Corio succesvol uitvoerde in het onderdeel Marsparade tijdens dit WMC.

De nieuwe show is derhalve zeker de moeite waard om te zien. Onze groep bestaat uit ongeveer 30 muzikanten in de leeftijd variërend van 16 tot 60 jaar. De rood/zwarte uniformen in combinatie met de zilveren instrumenten maken het tot een oogstrelend geheel. De muziek en show wordt geschreven door ons eigen instructieteam, allemaal eigen mensen en dat is direct wat Showband Corio uniek maakt.

De muziek en show zijn de muzikanten op het lijf geschreven.

In de zeventiger jaren vond jaarlijks met Koninginnedag een Taptoe plaats.

Door een initiatief van een aantal enthousiaste muzikanten uit het Beekse is in 2003 het idee geboren tijdens Koninginnedag een parade en show in het centrum van Beek te organiseren.
Al snel werd een naam bedacht voor het evenement: QueensParade Beek.

>Het idee achter QP Beek was dat de organisatoren de oude Taptoe, die in de zeventiger jaren op Koninginnedag in Beek werd gehouden met medewerking van de Beekse muziekverenigingen, nieuw leven wilden inblazen.

Er werden sponsoren en donateurs bereidt gevonden om te helpen en zo startte in 2005 de eerste editie van QueensParade Beek.
Het was gelijk een succes en mede ook door het prachtige weer waren er ongekend veel toeschouwers, die hun uiterste best deden om de deelnemende muziekverenigingen en dansgroepen aan te moedigen met hun applaus.

Vanaf het begin werd het Oranjecomité Beek bereid gevonden om hun organisatie talent beschikbaar te stellen aan de stichting QueensParade Beek en zo ontstond een intensieve samenwerking die intussen leidde tot het structureel ondersteunen van elkaars activiteiten. QueensParade Beek is er voor iedereen en heeft als doel een leuk feest te organiseren voor de gemeente Beek en omstreken, in het kader van Koninginnedag. Omdat het feest voor iedereen is, wordt er geen entree gevraagd.