De QueensParade jaargang 2018 ligt alweer een tijdje achter ons. Maar wat zijn we trots op deze QueensParade!

De grootste uitdaging was wel de nieuwe locatie. De belangrijkste vraag van deze dag. Weten de bezoekers De Haament te vinden? Hierop kunnen we volmondig 'Ja' roepen. U heeft ons in grote getale weten te vinden. Daarbij waren de weergoden ons dit jaar goed gzind. Met een stralend zonnetje genoten jong en oud van deze Koningsdag.

Met 4 topkorpsen, bekend onder andere van het WMC en een schitterend vuurwerk als afsluiting mogen we terugkijken op een geweldige dag.

Inmiddels zijn de eerste gesprekken al geweest voor de 15e editie. Houd onze website en sociale kanalen in de gaten voor meer informatie.

De foto's van de QueensParade 2018 zijn hier te vinden.

In de zeventiger jaren vond jaarlijks met Koninginnedag een Taptoe plaats.

Door een initiatief van een aantal enthousiaste muzikanten uit het Beekse is in 2003 het idee geboren tijdens Koninginnedag een parade en show in het centrum van Beek te organiseren.
Al snel werd een naam bedacht voor het evenement: QueensParade Beek.

>Het idee achter QP Beek was dat de organisatoren de oude Taptoe, die in de zeventiger jaren op Koninginnedag in Beek werd gehouden met medewerking van de Beekse muziekverenigingen, nieuw leven wilden inblazen.

Er werden sponsoren en donateurs bereidt gevonden om te helpen en zo startte in 2005 de eerste editie van QueensParade Beek.
Het was gelijk een succes en mede ook door het prachtige weer waren er ongekend veel toeschouwers, die hun uiterste best deden om de deelnemende muziekverenigingen en dansgroepen aan te moedigen met hun applaus.

Vanaf het begin werd het Oranjecomité Beek bereid gevonden om hun organisatie talent beschikbaar te stellen aan de stichting QueensParade Beek en zo ontstond een intensieve samenwerking die intussen leidde tot het structureel ondersteunen van elkaars activiteiten. QueensParade Beek is er voor iedereen en heeft als doel een leuk feest te organiseren voor de gemeente Beek en omstreken, in het kader van Koninginnedag. Omdat het feest voor iedereen is, wordt er geen entree gevraagd.