De negende editie van QueensParade Beek is weer voorbij! Het thema van dit jaar was van Koningin naar Koning! We zijn als organisatie trots op deze geslaagde editie! Volgens het bestuur en de aanwezige VIPs (tot nu toe) de meest succesvolle QueensParade sinds onze start in 2005. Ongekend veel kinderen hebben de middag bezocht en deelgenomen aan de spellen, maakten gebruik van de surfplank, de springkussens, voetbalden met passie en plezier of stalden hun speelgoed uit om te verkopen aan weer andere kinderen.

Ook het grote scherm met de rechtstreekse uitzending van de kroning was geweldig om mee te maken.

“Bestèl ôs Mèr" speelde na het middagprogramma en voor het avondprogramma, dit maakte dat het erg gezellig bleef op de markt. Zonder meer ook voor herhaling vatbaar!!

Aan het begin van de avond startte de StreetParade met aansluitend de taptoe. Wat een feest!! De Beekse gedecoreerden van dit jaar werden in oldtimers door de straten van Beek gereden. Dit ging in een optocht waarbij ongeveer 70 kinderen meededen die hun beste beentje hadden voorgezet om hun rijwielen prachtig te versieren en de meeste kids hadden zichzelf ook mooi verkleed als Koning of Koningin. Deze stoet die aangevuld werd met 4 prachtige muziekverenigingen was mooi om te zien. De belangstelling was enorm! Met name op de markt waren ongekend veel bezoekers samengestroomd om Parade en de taptoe te bekijken.

Aansluitend startte de Taptoe van de QueensParade Beek 2013. Maar voor de Taptoe werd eerst gezamenlijk het Koningslied gezongen! Jazeker, in Beek dus wel! Een groot TV scherm maakte het mogelijk om het optreden van de Nederlandse artiesten te volgen, welke in Ahoy live het Koningslied zongen voor de nieuwe Koning en Koningin! Een mooi begin voor onze taptoe. Tweemaal trad voor het toegestroomde publiek de Showband Exempel op. Tussendoor bracht onze eigen Drumfanfare en Majorettekorps Irene/Lucia hun nieuwe show op de markt. Het aanwezige publiek beloonde hun met een luid applaus!

Vervolgens was het tijd voor de klapper van de avond: Show- en Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden!! Hun opkomst alleen al bezorgde de aanwezigen kippenvel!! En dan de show?
Kampioenswaardig, dat is een goede samenvatting van hun optreden. Je kunt dat niet met woorden beschrijven. K&G moet je gewoon zelf gezien én gehoord hebben. Wij weten intussen dat ook dit jaar tijdens het WMC in Kerkrade de concurrentie het enorm zwaar gaat krijgen om dit korps te verslaan!

Na afloop van hun show was een minutenlang applaus hun beloning voor deze prestatie van wereldformaat! Er werd zelfs om een zugabe geroepen! Dat hebben we in de acht vorige versies nog niet meegemaakt!
De dag werd afgesloten middels een groots vuurwerk, vergezeld door muziek en een lasershow!!!

Wat een fantastische (Konings)dag!

In de zeventiger jaren vond jaarlijks met Koninginnedag een Taptoe plaats.

Door een initiatief van een aantal enthousiaste muzikanten uit het Beekse is in 2003 het idee geboren tijdens Koninginnedag een parade en show in het centrum van Beek te organiseren.
Al snel werd een naam bedacht voor het evenement: QueensParade Beek.

>Het idee achter QP Beek was dat de organisatoren de oude Taptoe, die in de zeventiger jaren op Koninginnedag in Beek werd gehouden met medewerking van de Beekse muziekverenigingen, nieuw leven wilden inblazen.

Er werden sponsoren en donateurs bereidt gevonden om te helpen en zo startte in 2005 de eerste editie van QueensParade Beek.
Het was gelijk een succes en mede ook door het prachtige weer waren er ongekend veel toeschouwers, die hun uiterste best deden om de deelnemende muziekverenigingen en dansgroepen aan te moedigen met hun applaus.

Vanaf het begin werd het Oranjecomité Beek bereid gevonden om hun organisatie talent beschikbaar te stellen aan de stichting QueensParade Beek en zo ontstond een intensieve samenwerking die intussen leidde tot het structureel ondersteunen van elkaars activiteiten. QueensParade Beek is er voor iedereen en heeft als doel een leuk feest te organiseren voor de gemeente Beek en omstreken, in het kader van Koninginnedag. Omdat het feest voor iedereen is, wordt er geen entree gevraagd.