In het Asta cultuurcentrum liep het tegen 13.30 uur storm voor de middag Kids-editie! Zo'n gezellige drukte hadden we, gezien het weer buiten,niet verwacht. Bijna 100 kinderen hebben deelgenomen aan de workshops. Het was leuk om te zien hoe de kindertjes door onze vrijliggers werden bezig gehouden.

Ook onze nieuwe burgemeester Christine van Basten-Boddin was met haar man van de partij. Zij heeft persoonlijk alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet tijdens de workshops en de spellen. Ook gaat een speciaal woord van dank naar de deelnemers van "Beek Got Talent en de dansstudio van Rick Smitz. Prachtig om te zien hoe zijn kids hun moves synchroon voor elkaar hebben!

De avond was droog maar erg koud. 4 Graden was de avondtemperatuur. Veel te koud voor de tijd van het jaar. Toch waren een groot aantal liefhebbers van taptoe-muziek zo dapper om de koude te trotseren, evenals een 50 tal sponsoren en gedecoreerden, wethouders met echtgenoten en natuurlijk onze burgemeester met haar man.
De taptoe en het kidsprograma werd professioneel in beeld gebracht en via de life-stream naar het seniorenhuis Franciscus gezonden.

Door de deelname van:
Showband METRO, Scheveningen
Rijnmondband, Schiedam
Drumfanfare en Majorettekorps Irene/Lucia, Beek
Jachthoorn en trompetterkorps Edelweiss Heerlen
was de taptoe net als voorgaande edities een streling voor oor en oog!

​De taptoe werd na de finale afgesloten met een spetterend vuurwerk.
Als laatste noem ik nog een keer alle vrijwilligers die zich voor een eet en -consumptiebon iedere keer weer opwerpen om het bestuur van de QueensParade Beek te helpen met het werk.

Jongens en meisjes allemaal bedankt!!!!

In de zeventiger jaren vond jaarlijks met Koninginnedag een Taptoe plaats.

Door een initiatief van een aantal enthousiaste muzikanten uit het Beekse is in 2003 het idee geboren tijdens Koninginnedag een parade en show in het centrum van Beek te organiseren.
Al snel werd een naam bedacht voor het evenement: QueensParade Beek.

>Het idee achter QP Beek was dat de organisatoren de oude Taptoe, die in de zeventiger jaren op Koninginnedag in Beek werd gehouden met medewerking van de Beekse muziekverenigingen, nieuw leven wilden inblazen.

Er werden sponsoren en donateurs bereidt gevonden om te helpen en zo startte in 2005 de eerste editie van QueensParade Beek.
Het was gelijk een succes en mede ook door het prachtige weer waren er ongekend veel toeschouwers, die hun uiterste best deden om de deelnemende muziekverenigingen en dansgroepen aan te moedigen met hun applaus.

Vanaf het begin werd het Oranjecomité Beek bereid gevonden om hun organisatie talent beschikbaar te stellen aan de stichting QueensParade Beek en zo ontstond een intensieve samenwerking die intussen leidde tot het structureel ondersteunen van elkaars activiteiten. QueensParade Beek is er voor iedereen en heeft als doel een leuk feest te organiseren voor de gemeente Beek en omstreken, in het kader van Koninginnedag. Omdat het feest voor iedereen is, wordt er geen entree gevraagd.