De 13e edtie van de QueensParade ligt alweer achter ons. Door het slechte weer tijdens deze Koningsdag, werd besloten het middagprogramma naar binnen te verplaatsen.
In de Asta waren tal van workshops waaronder  mozaïken, cd's versieren en stoffen tassen schilderen. Ook op de kindervrijmarkt wisselden spullen van eigenaar.

Buiten waren de workshops van honkbalvereniging de Cheeta's en stond er een springkussen. In het café van de Asta was het gezellig en druk, mede door het optreden van Trio Paradise.

De avond was gelukkig droog en om 18.45 uur werd gestart met het defilé. Hieraan namen de kinderen deel met hun versierde fietsen, de gedecoreerden in oldtimers en de korpsen.
Om 19.15 uur was iedereen present voor het hoogtepunt van deze dag, de taptoe.

Diverse korpsen traden op en gaven een imposante show. Met herkenbare muziek en het geweldige showelement van deze korpen bleef het, ondaks de kou, lang druk in Beek.

Afsluitend was er weer een schitterend vuurwerk boven het Beekse te bewonderen.

Al met al kunnen we, ondanks het weer, tewreden terugkijken op weer een geslaagde editie. We willen dan ook alle vrijwilligers, sponsoren, winkeliers en genodigden bedanken voor het mogelijk maken van deze QueensParade.
Tot volgend jaar!

In de zeventiger jaren vond jaarlijks met Koninginnedag een Taptoe plaats.

Door een initiatief van een aantal enthousiaste muzikanten uit het Beekse is in 2003 het idee geboren tijdens Koninginnedag een parade en show in het centrum van Beek te organiseren.
Al snel werd een naam bedacht voor het evenement: QueensParade Beek.

>Het idee achter QP Beek was dat de organisatoren de oude Taptoe, die in de zeventiger jaren op Koninginnedag in Beek werd gehouden met medewerking van de Beekse muziekverenigingen, nieuw leven wilden inblazen.

Er werden sponsoren en donateurs bereidt gevonden om te helpen en zo startte in 2005 de eerste editie van QueensParade Beek.
Het was gelijk een succes en mede ook door het prachtige weer waren er ongekend veel toeschouwers, die hun uiterste best deden om de deelnemende muziekverenigingen en dansgroepen aan te moedigen met hun applaus.

Vanaf het begin werd het Oranjecomité Beek bereid gevonden om hun organisatie talent beschikbaar te stellen aan de stichting QueensParade Beek en zo ontstond een intensieve samenwerking die intussen leidde tot het structureel ondersteunen van elkaars activiteiten. QueensParade Beek is er voor iedereen en heeft als doel een leuk feest te organiseren voor de gemeente Beek en omstreken, in het kader van Koninginnedag. Omdat het feest voor iedereen is, wordt er geen entree gevraagd.